Imetysohjaus

Mikään imetyksen ongelma ei ole niin pieni tai suuri, etteikö siihen voisi saada apua. Vauvantailta saat henkilökohtaisen ohjauksen lisäksi tarvittaessa kirjalliset jatkohoito-ohjeet, halutessasi otan yhteyttä myös omaan neuvolaasi jatkuvan tuen varmistamiseksi. Yksityinen lääkäri voi pyytäessäsi kirjoittaa imetysohjaukseen lähetteen koodilla 901D, Sairaanhoitajan antama hoito, enintään 60 minuuttia, jolloin käynnistä saa Kelakorvauksen.

Imetysohjauksesta voit saada apua mm.

  • oikean imuotteen löytymiseen
  • imetysasentojen oppimiseen
  • kieli- tai huulijänteen leikkaamisen jälkihoitoon
  • kipeisiin tai haavaisiin nänneihin
  • rintakumista vierottumiseen
  • oman maitomäärän lisäämiseen
  • hitaaseen painonnousuun
  • imetysapulaitteen käyttöön
  • kaksosvauvojen imetykseen
  • keskosvauvan imetykseen

Tukea ja ohjausta saat myös halutessasi lopettaa imetyksen kokonaan, siirtyessäsi osittaiseen imetykseen tai kun aloitat kiinteät ruoat vauvallesi. Korvikeruokittujen vauvojen kanssa voimme käydä läpi tahdistettua pulloruokintaa ja vauvantahtista syöttämistä. Hinnat ja vapaat ajat näet painamalla alla olevaa ajanvarauspainiketta.

Maksu onnistuu kortilla tai maksulinkillä. Etäkäynti Skypessä tai FaceTimessa sekä kattavat ohjausvideot imetyksestä ovat saatavilla mihin tahansa päin Suomea. Teen kotikäyntejä Pirkanmaalla ja Hämeenlinnassa, niitä voit tiedustella puhelimitse. 

 

Ohjevideot kielijänteen ja huulijänteen mobilisaatioon ja kuntoutukseen vapautuksen jälkeen

Vyöhyketerapia imetysohjauksen tukena

Vyöhyketerapiaa käytetään vastasyntyneiden itkuisuuden, asentovirheiden, vatsakipujen ja koliikkioireiden hoitamiseen. Vauvantailla vyöhyketerapiaa on saatavilla vain imetysohjauksen yhteydessä, ei erillisenä palveluna. Koko kehon vyöhyketerapia on lääkkeetön ja turvallinen hoito pienen lapsen vaivoihin. Vauva hierotaan lempeästi päästä varpaisiin öljyn kera, eikä hoito tuota vauvalle kipua. Hoito tehdään vauvan sietokyvyn mukaan- mitä pienempi vauva, sen lyhyemmän ajan hän tarvitsee.

Kiireettömän imetysohjauksen ja hoidon aikana vauvaa voi syöttää, tai vaihtaa tarvittaessa vaipat. Mitään etukäteisvalmisteluja ei siis tarvita. Vauvantailla on miellyttävät tilat sekä vauvan hoitoon, että imettämiseen.

Hoitokertojen määrä on yksilöllinen. Joskus jo yksi hoitokerta auttaa. Yleensä hoitoja tarvitaan 3-6 kertaa, ja ne tehdään muutaman päivän välein. Vauvahieronnan rentouttava vaikutus näkyy vauvan koko olemuksessa, ja vatsavaivat häviävät. Vauvantailla saat monipuoliset ohjeet vauvan käsittelyyn, hoivaan ja ruokkimiseen. Saat kotihoitoon perusteellisen opastuksen ja kuvalliset ohjeet.

Huom! Rokotusten ja hoidon välillä on hyvä pitää viikon tauko.