Kotisynnytys ja doulapalvelut

Oma kätilö ja doula synnytykseen

Pelottaako synnyttäminen, koetko epävarmuutta, haluaisitko synnyttää rauhassa, omaan tahtiisi ja kehoasi kuunnellen, mutta et ole ihan varma miten se onnistuisi? Toivotko kotisynnytystä? Vauvantailta saat ikioman kätilön, jonka kanssa voit suunnitella sinun näköisesi synnytyksen.

Kätilödoulapalvelu

Vauvantailta saat halutessasi oman kätilödoulan synnytykseesi. Voit valita omaksi doulaksesi joko Siljan tai Tuyenin, ja toinen meistä toimii varadoulana. Tutustumme tarkasti toiveisiisi ja pelkoihisi, ja lupaamme olla tukenasi synnytysmatkalla. Synnytyksen alkuvaiheessa kuunnellaan vauvan sydänääniä ja halutessasi tarkistetaan synnytyksesi vaihe, eli sinua hoidetaan kotonasi avautumisvaiheen aikana. Sairaalaan siirtymisen jälkeen synnytyksesi hoitaa sairaalan kätilö. Vauvantain kätilö on mukana tukihenkilönä, doulana, aina vauvan syntymään saakka. Palvelu mahdollistaa turvallisen kotona olemisen avautumisvaiheessa, tutun kätilön läsnäolon ja luontaisten kivunlievityskeinojen tehokkaan käytön. Isä voi jättää huolensa oman kätilön kannettavaksi, ja keskittyä täysin äidin tukemiseen ja oman vauvan syntymän ihmeellisyyteen!

OmaKätilö-pakettiin kuuluu synnytysvalmennus, 24/7 päivystysaika rvko 38-42, henkilökohtaiset tapaamiset kotikäynteinä sekä raskausaikana että synnytyksen jälkeen, ja synnytyksen ajan hoito. Kivunlievityksistä käytössäsi on veloituksetta Tens-laite, eteeriset öljyt, GuaSha, aquarakkulat, akupainantapisteet, Rebozo, kuivakuppaus ja asentohoidot. Doulattava saa myös muut palvelumme edullisemmalla pakettihinnalla.

Palvelun kokonaishinta on 1800€. Saat ensikäynnillä selkeän kuvan siitä, mitä palvelu sisältää. Jos päädyt siihen ettet halua kätilödoulaa, laskutamme ensikäynnistä 100€ (muuten kuuluu paketin hintaan). Olet tervetullut vastaanotolle joko yksin tai puolison/tukihenkilön kanssa- myös hänen toiveet ja pelot voidaan käydä läpi!

Palvelu laskutetaan kahdessa erässä, joista jälkimmäinen vasta synnytyksesi jälkeen. Ota yhteyttä lisätietoja varten! Tarpeen vaatiessa voimme laatia myös henkilökohtaisen maksusuunnitelman. Kätilöpalvelu kotiin on saatavilla kaikille äideille, joilla on ollut normaali raskaus. Palvelun saa kotiin Pirkanmaan ja Hämeenlinnan alueella, n.30min ajomatkan päässä sairaalasta (TAYS, Hämeenlinna). Doulana sairaalassa voimme toimia myös niille äideille, joilla on ollut ongelmia raskauden aikana, ja myös kauempaa tuleville äideille. Näin varmistamme sinun ja vauvasi turvallisuuden synnytyksen aikana.

Kotisynnytys

Kotisynnytykset hoidamme työparina, Silja ja Tuyen yhdessä. Saat itse valita, kumpi meistä kätilöistä on auttamassa lapsesi maailmaan, läsnä olemme mahdollisuuksien mukaan aina molemmat. Kotisynnytyksen voi valita terve synnyttäjä, jonka raskaus on sujunut normaalisti. Kotisynnytyspakettiin kuuluu synnytysvalmennus, synnytystä edeltävät tapaamiset, kahden kätilön 24/7 päivystys raskausviikoilla 38-42, puhelin- ja sähköpostikonsultaatiot, kotisynnytyksen hoito, tarvittavat välineet ja lääkkeet, vauvasta otettavat verinäytteet ja vastasyntyneen ilmoittaminen väestörekisteriin. Kivunlievityksistä käytössäsi on veloituksetta synnytysamme, Tens-laite, eteeriset öljyt, GuaSha, aquarakkulat, akupainantapisteet, Rebozo, kuivakuppaus ja asentohoidot. Lisäksi teemme kotikäynnin vastasyntyneen tarkistukseen asti päivittäin. Kotisynnyttäjä saa myös muut palvelumme edullisemmalla pakettihinnalla.

Palvelun kokonaishinta on 3100€. Saat ensikäynnillä selkeän kuvan siitä, mitä palvelu sisältää. Jos päädyt siihen ettei kotisynnytys olekaan sinulle sopiva vaihtoehto, laskutamme ensikäynnistä 100€ (muuten kuuluu paketin hintaan). Olet tervetullut vastaanotolle joko yksin tai puolison/tukihenkilön kanssa- myös hänen toiveet ja pelot voidaan käydä läpi!

Palvelu laskutetaan kahdessa erässä, joista jälkimmäinen vasta synnytyksesi jälkeen. Ota yhteyttä lisätietoja varten! Tarpeen vaatiessa voimme laatia myös henkilökohtaisen maksusuunnitelman. Kätilöpalvelu kotiin on saatavilla kaikille äideille, joilla on ollut normaali raskaus. Palvelun saa Pirkanmaan, Hämeenlinnan ja Jyväskylän alueella, n.30min ajomatkan päässä sairaalasta (TAYS, Hämeenlinna, K-SKs). Näin varmistamme sinun ja vauvasi turvallisuuden synnytyksen aikana.

Lisätietoja ja ensikäyntien varaukset sähköpostilla

silja.seppanen@vauvantai.fi, tuyen.ramstedt@vauvantai.fi

puhelimitse 045 257 90 77/Silja tai 040 960 33 15/Tuyen

Asiakaskokemuksia

Virpin kertomus:

”Silja oli minulla doulana toisen poikamme syntyessä lokakuussa 2012. Ensimmäinen poikamme syntyi perätilan vuoksi sektiolla ja nyt oli edessä ns. normaali alatiesynnytys. Halusin synnytykseen mukaan mieheni lisäksi asiantuntevan doulan ja päädyin Siljaan, joka oli tullut tutuksi jo synnytysvalmennuksessa ja Dancing for Birth -tanssivalmennuksessa. Puhuimme etukäteen synnytystoiveistani ja synnytyksen alkaessa Silja tuli meille kotiin ja loi toivomani rauhallisen ja rennon ilmapiirin. Toinen poikamme syntyi – näin jälkeenpäin ajatellen – ihmeen helposti ja nopeasti. Kivunlievityksenä käytin lääkkeettömiä keinoja, mm. hierontaa ja TENS-laitetta. Viihdyin kotona näillä keinoin niin hyvin, että sairaalaan tultuamme vauva syntyi tunnin kuluttua, luomusti. Sairaalasta päästyämme Silja teki vielä kotikäynnin ja kävimme yhdessä synnytystä läpi. Kokemukseni jälkeen voin lämpimästi suositella Siljaa!

Jonin kertomus:

”Perheenlisäys oli ollut itselläni mielessä jo pitkään. Kun lapsen syntymä alkoi lähestymään, tajusin n. 3-4kk ennen laskettua aikaa, että en varsinaisesti tiedä mitään mitä tuleman pitää! Olin henkisesti valmistautunut ajamaan täyttä päätä sairaalaan ja pitämään kädestä kiinni mutta kaikki muu oli tuntematonta. Jännitys alkoi hiipimään puseroon.
Nyt kymmenviikkoisen pojan isänä pystyn vihdoin vetämään henkeä alkupaniikin hellitettyä ja katsomaan taaksepäin kaikkea ennen ja jälkeen synnytyksen. Vasta nyt ymmärtää miten suunnaton apu Siljasta oli koko yhteisen matkamme aikana. Ei ollut sellaista kysymystä jota en olisi voinut kysyä ja saada hyvää vastausta. Tämä koskee siis kaikkea synnytykseen valmistautumisesta nyt pienen poikamme hoitamiseen. Miten vaippa vaihdetaan? Miksi se huutaa? Onko sillä maha kipeä? Kauanko yövalvomista kestää? Millaiset vaunut, istuimet tai vaipat pitää ostaa? …ja miljoona muut kysymystä. Kaikkiin näihin tuli vastaus. Siksi voinkin lämpimästi suositella Silja-doulaa jokaiselle. ”
– Joni, 33v & Julius, 10vko

Hannan kertomus:

”Etsin jo raskauden alkuvaiheessa itselleni doulan, koska tiesin heti olevani yksinodottaja ja arvelin tuen olevan tarpeen edellisestä synnytyksestä mieleeni kumpuavien pelkojen takia. Löysin Siljan ja kävin raskauden ensimmäiseltä kolmannekselta lähtien hänellä vyöhyketerapiassa ja juttelimme samalla kaikenlaista. Tunsin nopeasti löytäneeni sopivan ihmisen. Oli hyvin lohdullista keskustella jonkun kanssa kaikesta tilanteeseen liittyvästä, ja saada lisäksi neuvoja esimerkiksi odotusajan ravitsemukseen liittyen.  Raskausaika sujui myös fyysisesti hyvin, olen varma että varhain aloitetulla vyöhyketerapialla oli tähän iso vaikutus. Tuntui tärkeältä, että tiesin koko odotuksen ajan kuka on tulossa tuekseni synnytyksen koittaessa, ja usein myös tunsin tarvetta jutella jonkun kanssa neuvola- ja ultrakäynneistä. Siljan kanssa jutteleminen rauhoitti mieleni useaan kertaan. Uskalsin luottaa itseeni ja siihen, että kaikki tulee sujumaan tarkoituksenmukaisesti ja hyvin. Synnytyksessä doulan läsnäolo ja apu oli korvaamatonta. Mieleni oli synnytyksen intensiivisyydestä huolimatta levollinen suurimman osan ajasta, tunsin että joku oli puolellani joka hetki. Tiesin doulan tuntevan ja ymmärtävän sairaalan käytäntöjä ja synnytyksen lääketieteellistä puolta, tämä helpotti suhtautumistani mahdollisiin toimenpiteisiin. Koin saavani synnyttää rauhassa ja suojassa. Tämä oli minulle merkittävä kokemus aiempien pelkojen ja minua vaivanneen epävarmuuden jälkeen. Olen onnellinen hyvin sujuneesta raskaudesta, synnytyksestä josta selvisimme hienosti, ja siitä että saimme käydä tämän kaiken läpi Siljan tukemana. Kiitos, olet ihana matkakumppani!”