Oma Kätilö

Oma kätilö ja doula synnytykseen

Koliikkivauva

Pelottaako synnyttäminen, koetko epävarmuutta, haluaisitko synnyttää rauhassa, omaan tahtiisi ja kehoasi kuunnellen,
mutta et ole ihan varma miten se onnistuisi?

Vauvantailta saat halutessasi oman kätilön synnytykseesi. Tutustun tarkasti toiveisiisi ja pelkoihisi, ja lupaan olla tukenasi synnytysmatkalla. Synnytyksen alkuvaiheessa kuuntelen vauvan sydänääniä ja halutessasi tarkistan synnytyksesi vaiheen, eli hoidan sinua kotonasi. Sairaalaan siirtymisen jälkeen olen mukanasi aina vauvan syntymään saakka. Palvelu mahdollistaa turvallisen kotona olemisen avautumisvaiheessa, tutun kätilön läsnäolon ja luontaisten kivunlievityskeinojen tehokkaan käytön. Puoliso voi jättää huolensa oman kätilön kannettavaksi, ja keskittyä täysin äidin tukemiseen ja oman vauvan syntymän ihmeellisyyteen!

OmaKätilö-pakettiin kuuluu tutustumiskäynti vastaanotolla, 24/7 päivystysaika rvko 38-42, henkilökohtaiset tapaamiset sekä raskausaikana että synnytyksen jälkeen ja synnytyksen ajan hoito. Palvelun hinta on 1800€.

Palvelu laskutetaan kahdessa erässä, joista jälkimmäinen vasta synnytyksesi jälkeen. Ota yhteyttä lisätietoja varten! Tarpeen vaatiessa voimme laatia myös henkilökohtaisen maksusuunnitelman. Kätilöpalvelu kotiin on saatavilla kaikille äideille, joilla on ollut normaali raskaus. Palvelun saa Pirkanmaan ja Hämeenlinnan alueella, n. 20min ajomatkan päässä sairaalasta (TAYS, Hämeenlinna). Pelkästään sairaalassa voin olla mukana myös niille äideille, joilla on ollut ongelmia raskauden aikana, ja myös kauempaa tuleville äideille. Näin varmistamme sinun ja vauvasi turvallisuuden synnytyksen aikana.

Haluatko synnyttää kotona?

Kotisynnytykset hoidan yhdessä työparini kanssa. Hinta muodostuu kahden kätilön kuluista, ja lasketaan yksilöllisesti tilanteen mukaan.

Pakettihinta sisältää:
2 kätilön päivystyksen rvko 38-42
Kotikäynnit ennen ja jälkeen synnytyksen
Synnytyksen hoidon
Synnytyksessä tarvittavat tarvikkeet, nesteet ja lääkkeet (sinun pitäisi itse hankkia niihin resepti)
Synnyttjän hoidon sairaalassa, mikäli sinne joudutaan siirtymään
Lapsesta otettavat verinätteet (kilpirauhasarvot)
Paperityö eli syntymätodistus ja muut dokumentit

Lisätietoja kätilödoulapalveluista saat soittamalla numeroon 045 257 90 77, tai sähköpostitse silja.seppanen at vauvantai.fi

Virpin kertomus:

”Silja oli minulla doulana toisen poikamme syntyessä lokakuussa 2012. Ensimmäinen poikamme syntyi perätilan vuoksi sektiolla ja nyt oli edessä ns. normaali alatiesynnytys. Halusin synnytykseen mukaan mieheni lisäksi asiantuntevan doulan ja päädyin Siljaan, joka oli tullut tutuksi jo synnytysvalmennuksessa ja Dancing for Birth -tanssivalmennuksessa. Puhuimme etukäteen synnytystoiveistani ja synnytyksen alkaessa Silja tuli meille kotiin ja loi toivomani rauhallisen ja rennon ilmapiirin. Toinen poikamme syntyi – näin jälkeenpäin ajatellen – ihmeen helposti ja nopeasti. Kivunlievityksenä käytin lääkkeettömiä keinoja, mm. hierontaa ja TENS-laitetta. Viihdyin kotona näillä keinoin niin hyvin, että sairaalaan tultuamme vauva syntyi tunnin kuluttua, luomusti. Sairaalasta päästyämme Silja teki vielä kotikäynnin ja kävimme yhdessä synnytystä läpi. Kokemukseni jälkeen voin lämpimästi suositella Siljaa!

Jonin kertomus:

”Perheenlisäys oli ollut itselläni mielessä jo pitkään. Kun lapsen syntymä alkoi lähestymään, tajusin n. 3-4kk ennen laskettua aikaa, että en varsinaisesti tiedä mitään mitä tuleman pitää! Olin henkisesti valmistautunut ajamaan täyttä päätä sairaalaan ja pitämään kädestä kiinni mutta kaikki muu oli tuntematonta. Jännitys alkoi hiipimään puseroon.
Nyt kymmenviikkoisen pojan isänä pystyn vihdoin vetämään henkeä alkupaniikin hellitettyä ja katsomaan taaksepäin kaikkea ennen ja jälkeen synnytyksen. Vasta nyt ymmärtää miten suunnaton apu Siljasta oli koko yhteisen matkamme aikana. Ei ollut sellaista kysymystä jota en olisi voinut kysyä ja saada hyvää vastausta. Tämä koskee siis kaikkea synnytykseen valmistautumisesta nyt pienen poikamme hoitamiseen. Miten vaippa vaihdetaan? Miksi se huutaa? Onko sillä maha kipeä? Kauanko yövalvomista kestää? Millaiset vaunut, istuimet tai vaipat pitää ostaa? …ja miljoona muut kysymystä. Kaikkiin näihin tuli vastaus. Siksi voinkin lämpimästi suositella Silja-doulaa jokaiselle. :)
– Joni, 33v & Julius, 10vko

Hannan kertomus:

”Etsin jo raskauden alkuvaiheessa itselleni doulan, koska tiesin heti olevani yksinodottaja ja arvelin tuen olevan tarpeen edellisestä synnytyksestä mieleeni kumpuavien pelkojen takia. Löysin Siljan ja kävin raskauden ensimmäiseltä kolmannekselta lähtien hänellä vyöhyketerapiassa ja juttelimme samalla kaikenlaista. Tunsin nopeasti löytäneeni sopivan ihmisen. Oli hyvin lohdullista keskustella jonkun kanssa kaikesta tilanteeseen liittyvästä, ja saada lisäksi neuvoja esimerkiksi odotusajan ravitsemukseen liittyen. 

 Raskausaika sujui myös fyysisesti hyvin, olen varma että varhain aloitetulla vyöhyketerapialla oli tähän iso vaikutus. Tuntui tärkeältä, että tiesin koko odotuksen ajan kuka on tulossa tuekseni synnytyksen koittaessa, ja usein myös tunsin tarvetta jutella jonkun kanssa neuvola- ja ultrakäynneistä. Siljan kanssa jutteleminen rauhoitti mieleni useaan kertaan. Uskalsin luottaa itseeni ja siihen, että kaikki tulee sujumaan tarkoituksenmukaisesti ja hyvin. 
Synnytyksessä doulan läsnäolo ja apu oli korvaamatonta. Mieleni oli synnytyksen intensiivisyydestä huolimatta levollinen suurimman osan ajasta, tunsin että joku oli puolellani joka hetki. 
Tiesin doulan tuntevan ja ymmärtävän sairaalan käytäntöjä ja synnytyksen lääketieteellistä puolta, tämä helpotti suhtautumistani mahdollisiin toimenpiteisiin. Koin saavani synnyttää rauhassa ja suojassa.
Tämä oli minulle merkittävä kokemus aiempien pelkojen ja minua vaivanneen epävarmuuden jälkeen. 
 
Olen onnellinen hyvin sujuneesta raskaudesta, synnytyksestä josta selvisimme hienosti, ja siitä että saimme käydä tämän kaiken läpi Siljan tukemana. Kiitos, olet ihana matkakumppani!”

Comments are closed.