Synnytysvalmennus Helsingissä ja Tampereella

SynnytysvalmennusTervetuloa Vauvantain lämminhenkiseen ja toiminnalliseen valmennukseen- koe rauhallinen synnytys, voimaantunut äiti ja osallistuva puoliso!

Valmennus on kuuden tunnin kokonaisuus, jossa huomioidaan niin vanhempien, kuin vauvankin tarpeet.

Valitse tämä valmennus, jos haluat syvän ymmärryksen synnytyksen prosessista, paljon taitoja ja konkreettisia keinoja kivunlievitykseen ja ponnistamiseen.

Vauvantain valmennus on puolisoiden suosikki- opit, mitä voit synnytyksessä tehdä, kuinka kannattelet ja tuet synnyttäjää! Muodostatte saumattomasti toimivan synnytystiimin, joka puhaltaa yhteen hiileen, vauvan ja perheen parhaaksi.

Puhumme lempeästi synnytyksestä, synnytyskivusta, vauvan syntymästä ja hoidosta, sektiosta ja imetyksestä. Kivunlievityskeinoista tutustutaan mm. liikkeeseen, akupainantaan, vyöhyketerapiaan, hengitykseen ja äänenkäyttöön. Opit tehokkaan, vapaaseen hengitykseen perustuvan palleaponnistustekniikan. Synnytyksessä käytettävien lääkkeiden hyödyt ja haitat käydään myös läpi. Viimeisen tunnin aikana pohdimme vanhemmuutta, ja saat kätilön parhaat vinkit onnistuneeseen imetykseen ja parisuhteen muutoksiin vauvan syntymän jälkeen.

Saat valmennuksesta itsellesi mukaan laadukkat materiaalit kotiopiskelua varten. Päivä sisältää todella paljon tietoa vanhemmille/tukihenkilölle. Puoliso saa selkeät ohjeet ja keinot auttaa synnyttäjää synnytyksen aikana ja sen jälkeen.

Valmennuksia pidetään kuukausittain, mutta paikka kannattaa varata ajoissa- usein ryhmät täyttyvät jo paria kuukautta etukäteen. Ilmoittautuminen on riskitöntä- mikäli vauva syntyy ennen valmennusta, peruutus on maksuton.

Tampereella valmennus on Napapiirillä, Sammonkatu 8-10.

Helsingissä valmennus on Tanssikoulu EdHB-Hautomolla, Merimiehenkatu 29.

Valmennusten ajankohdat, paikat ja hinnat löydät varauslinkistä:

Varaa aika Sisältö:

Synnytyksen fysiologia ja anatomia, synnytyksen käynnistyminen
Synnytysasennot, akupainanta, puolison rooli avautumisvaiheessa
Omakustanteinen lounas
Hengitystekniikat, synnytyslaulu, rentoutumisharjoitus, tietoinen kosketus
Sairaalaan lähteminen, sairaalassa toimiminen, kipulääkkeet
Ponnistusvaiheen teoria ja harjoittelu
Vauvan hoito, vanhemmuus, parisuhde ja seksuaalisuus

Et pidä isoista ryhmistä eikä sinulla ole aikaa koko päivää?

Valmentaudu rauhassa kotona tai vastaanotolla! Mikäli et pidä ryhmätilanteista ja toivot henkilökohtaisempaa palvelua sekä ohjausta kädestä pitäen, voit saada valmennuksen yksilöllisenä palveluna vastaanotolla. (kesto n.2h). Valmennus onnistuu myös englanniksi.

Ei aikaa pitkälle valmennukselle tai haluat kerrata tietojasi? Varaa aika Synnytystaidon Perusteet- käynnille. Tunnissa opit perustiedot synnytyksestä, avautumisvaiheen hengitystekniikan, akupisteet supistuskivun lievitykseen ja tehokkaan palleaponnistustekniikan.

Voit käydä luonani synnytyspelkokeskusteluissa, tai tulla tekemään yksityiskohtaisen suunnitelman juuri omannäköistä synnytystäsi varten. Hinnat ja vapaat ajat näet painamalla alla olevaa ajanvarauspainiketta. Yksilövalmennukset toistaiseksi saatavilla vain Tampereella. 

Varaa aika

Kokemuksia:

”Synnytys meni hyvin ja nopeasti, ja oli kaikin puolin aivan ihana kokemus. Erityiskiitos sinulle neuvoista ja ohjauksesta, uskon että siitä oli todella paljon hyötyä siinä että synnytys meni niin hyvin! Olimme hyvin valmistautuneita ja tavallaan joka vaiheessa ymmärsin mitä on tapahtumassa ja siksi pystyin pysymään suhteellisen rauhallisena kaikista kivuista ja epätoivon hetkistä huolimatta… ponnistuskin meni hyvin, noin 15 min. Synnytin jakkaralla ja uskon että juuri se ponnistustekniikan harjoittelu oli ollut hyödyllistä, koska ponnistus sujui niin luontevasti. Myös äänenkäyttö ja hengitys, se että niitä oli harjoitellut, varmasti auttoi rentoutumaan supistuskipujen aikana.” – Leena T., toinen lapsi

”Moikka Silja! Kiitos vielä kun sain osallistua kurssillesi kesällä! Synnytin viikko sitten tyttäremme juuri niin eheyttävällä ja toivomallani tavalla- synnytys kesti 5h ja lopputulos oli lääkkeetön synnytys ammeessa guashaa, tensiä, akukampoja ja akupainantaa hyväksikäyttäen. Yllätyksekseni käytin ilokaasua ammeessa avautumis- ja ponnistusvaiheessa! Vesi oli niin lempeää ja parasta oli etten tällä kertaa maannut sängyssä missään vaiheessa synnytystä. Vältyin repeämiltä ja vuotokin on ollut minimaalista ekaan synnytykseen verrattuna.

Uskon, että olin hyvin valmistautunut ja tällä kertaa uskalsin antautua olotilaani. Tiedostin kaiken. Mies kehui kuinka olin ollut ihan omassa kuplassani ja hoidin homman hienosti. 50shades of pain kuvaa minusta vikojen senttien avautumista ja ponnistusta. Itkin, nyyhkytin, anelin, huusin, ulvoin, melkein nauroin kivusta! Kiitos siis vielä kovasti kurssista. Suosittelen sitä ja sinua jatkossakin.” – Äiti, toinen lapsi

”Hyvä ja havainnollistava esitys, kun jopa insinööri ymmärsi, mitä synnytyksessä tapahtuu! Tämä pitäisi olla pakollinen kaikille!” – Isä, ensimmäinen lapsi

”Valmennus oli hyvä ja positiivinen kokonaisuus, asiat kerrottiin rehellisen oloisesti, mutta pelottelematta… Loistavaa, että kaikki käsiteltiin myös VAUVAN näkökulmasta! Isä sai oman, tärkeän roolinsa, ja hänet kohdattiin yhtä tärkeänä kuin äiti.” – Isä ja äiti, ensimmäinen lapsi

”Paljon asiaa mitä (kaupungin) synnytysvalmennuksessa ei kerrottu. Hirvittävän hyvä harjoitus miten ponnistetaan. Hyvä kun kerrottiin istukan synnyttämisestäkin. Hyviä vinkkejä myös äidin voinnille synnytyksen jälkeen. Joka sentin arvoista!”  – Jaana, ensimmäinen lapsi

”Valmennuksen tyyli oli ihanan rento ja rempseäkin, mutta kuitenkin asiallinen. Oli sellainen olo, että kaikesta saa kysyä. Kyllä tämä valmennus syvensi asiaa ja oli todella hyödyllinen!” -Inkeri, ensimmäinen lapsi