Vyöhyketerapia

Vyöhyketerapiaa lapsettomuuden, raskausajan vaivojen ja vauvan hoitoon

Vauvantai on erikoistunut naisten ja lasten hoitamiseen vyöhyketerapian keinoin.

Lapsettomuus ja vyöhyketerapia

Kuukautishäiriöt, hedelmättömyys ja lapsettomuushoitojen tukihoidot ovat yleisimpiä syitä tulla vastaanotolle. Ensikäyntiin varataan aina 75 minuutin aika, jotta huolelliselle haastattelulle on aikaa. Jos sinulla on tutkimustuloksia tai hoitokertomuksia, ota ne mukaasi.

Refleksologialla voidaan tasapainottaa tehokkaasti naisen omaa, luontaista hormonitoimintaa. Lapsettomuusongelmien hoito voidaan aloittaa missä tahansa kuukautiskierron vaiheessa, tulokset näkyvät joskus jo ensimmäisten käyntien jälkeen. Yleensä hoitoja jatketaan vähintään kolmen kuukauden ajan noin kahden viikon välein. Vyöhykkeitä käsitellään öljyn kera jalkateristä, sääristä, käsistä ja korvista. Hoidossa käytetään hieronnan ja painelun lisäksi vyöhykepuikkoja ja tarvittaessa korviin asetettavia painonastoja.

Hormonaalisten ongelmien (kuukautishäiriöt, lapsettomuus) vyöhyketerapiahoidossa on saatu hyviä tuloksia. Vauvantailla saat myös  ravitsemus- ja lisäravinneohjeet. Myös miehen sperman laatuun vaikuttavat tekijät käydään läpi. Erilaiset kipu- ja jännitystilat, aineenvaihdunnan häiriöt, uupumus ja stressi helpottuvat hoidon aikana, ja rentoudut nopeasti.

Hoitoja voidaan tehdä myös lapsettomuushoitojen aikana. Hoidon tehostajana käytetään aromaterapiaa. Voit valita itsellesi sopivan tuoksuöljyn- sitruunaisen Tyyni Ilo-sekoituksen, aitoa Marokon ruusua sisältävän Traumaöljyn tai voimakkaasti puhdistavan Pippuriöljyn. Öljyt ovat turvallisia myös odottajille, ne on valmistettu yksinoikeudella Vauvantaille, puhtaimmista luomuraaka-aineista Tampereen Pispalassa.


Kolme kertaa ”huuhaahoitoa” taisi toimia, nimittäin tein tänään positiivisen raskaustestin :)”
Vyöhyketerapia, suosittelemasi rentoutuskeinot, ensikäynti lapsettomuusklinikalla sekä suosittelemiesi tutkimusten jälkeen aloitettu tyroksiinilääkitys oli näköjään lyömätön yhdistelmä.
Ilman tieteellisiä todisteita uskon, että vyöhyketerapiahoidoilla oli
osansa tässä (vaikken luteaalivaiheen pitenemistä ehtinytkään huomata,
kun tulikin jo plussa testiin), iso kiitos siis! Jospa kaikki menisi
hyvin siihen asti, että päästään vauvantain synnytysvalmennukseen 🙂 Nainen, ongelmana lapsettomuus ja lyhyt luteaalivaihe, raskaus kolmannen hoidon jälkeen

Ensimmäiselle käynnilleni Vauvantaille mennessä olin täysin stressitilassa ja peloissani, että vauvan saaminen ei ikinä onnistuisi.”
Olimme yrittäneet tuloksetta ja olin käynyt gynekologilla tutkimuksissa, ja oli todettu, ettei munasolu irronnut. Gynekologin mielestä olisin voinut aloittaa hormonihoidon, mutta halusin vielä yhden kuukauden aikaa yrittää luonnonmukaisin keinoin tulla raskaaksi.
Ensimmäisellä käynnillä vyöhyketerapiassa tehtiin ovulaatiota tukeva hoito, sain ravintolisäohjeet ja katsottiin ruokavalio kuntoon. 
Hoidon lisäksi jutteleminen ammattitaitoisen ja ymmärtävän ihmisen kanssa auttoi saamaan stressitilaani pienemmäksi. Ensimmäisen hoidon jälkeen olo oli jo kevyempi. Enpä olisi ikinä uskonut, että juuri tällä kierrolla tulin vihdoin raskaaksi. Tunnen suurta kiitollisuutta ja onnea. Hoitoja halusin ehdottomasti jatkaa myös raskauden aikana, koska tämä on ehdottomasti mielen ja kehon terapiaa parhaimmillaan” Nainen 34, ongelmana lapsettomuus ja anovulatoriset kierrot.

Varaa aika

Vyöhyketerapia ja raskaus

Koko kehon vyöhyketerapiaa voi tehdä turvallisesti koko raskauden ajan. Hoitoja voi ottaa kerran kuussa alusta alkaen, kun raskaus on edennyt normaalisti, loppuvaiheessa raskautta jopa kerran viikossa. Hoito tehdään puoli-istuvassa asennossa miellyttävässä hoitotuolissa, lämpöisen peiton alla.

Vyöhyketerapiassa liitoskivut, selkäsärky, ummetus ja turvotukset helpottuvat. Myös alkuraskauden pahoinvointiin voi saada apua. Hoito rentouttaa äitiä ja on sitä kautta hyväksi myös kehittyvälle lapsellesi – saat oikeastaan kaksi hoitoa yhden hinnalla! Jos sinulla on pre-eklampsia tai kohonnut verenpaine, en suosittele hoitoa. Muut raskauden aikaiset komplikaatiot eivät ole este hoidolle.

Vyöhyketerapia on lempeä keino käynnistellä synnytystä, kun laskettu aika on jo ohitettu. Stimuloimalla kehon eri vyöhykkeitä saadaan usein aikaan supistuksia, jotka käynnistävät synnytyksen, mikäli vauva on jo valmis. Vaikutusta voidaan tehostaa korva-akupunktiolla.
Varaa aika

Vyöhyketerapia vauvan hoitoon

Mother with babyVyöhyketerapiaa käytetään vastasyntyneiden itkuisuuden, asentovirheiden, vatsakipujen ja koliikkioireiden hoitamiseen. Vauvantailla vyöhyketerapiaa on saatavilla vain imetysohjauksen yhteydessä, ei erillisenä palveluna. Koko kehon vyöhyketerapia on lääkkeetön ja turvallinen hoito pienen lapsen vaivoihin. Vauva hierotaan lempeästi päästä varpaisiin öljyn kera, eikä hoito tuota vauvalle kipua. Hoito tehdään vauvan sietokyvyn mukaan- mitä pienempi vauva, sen lyhyemmän ajan hän tarvitsee.

Kiireettömän imetysohjauksen ja hoidon aikana vauvaa voi syöttää, tai vaihtaa tarvittaessa vaipat. Mitään etukäteisvalmisteluja ei siis tarvita. Vauvantailla on miellyttävät tilat sekä vauvan hoitoon, että imettämiseen.

Hoitokertojen määrä on yksilöllinen. Joskus jo yksi hoitokerta auttaa. Yleensä hoitoja tarvitaan 3-6 kertaa, ja ne tehdään muutaman päivän välein. Vauvahieronnan rentouttava vaikutus näkyy vauvan koko olemuksessa, ja vatsavaivat häviävät. Vauvantailla saat hoitojen ohella monipuoliset ohjeet vauvan käsittelyyn, hoivaan ja ruokkimiseen. Saat kotihoitoon perusteellisen opastuksen ja kuvalliset ohjeet. Imuote ja imetysasennot tarkastetaan,  ja saat neuvoja niiden korjaamiseen.

Huom! Rokotusten ja hoidon välillä on hyvä pitää viikon tauko.

Varaa aika